Klubin projektit

Paikalliset projektit

Rotary-järjestön viiden palveluväylän periaatteiden mukaisesti Kirkkonummen rotaryklubi osallistuu erilaisiin paikallisiin, yhteiskunnallisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin, joiden tarkoituksena on edistää rotaryjärjestön päämääriä.

Kumppanuusseminaari 26.4.2019

Klubi järjestää yhdessä Kirkkonummen Yrittäjien, Kirkkonummen kunnan, Rannikkoprikaatin, Kirkkonummen suomalaisen evl-seurakunnan ja kunnan kolmannen sektorin toimijoiiden kanssa toisen Kumppanuuseminaarin 26.4.2019 Kunnantalolla Kirkkonummella.

Vaihto-oppilastoiminta

Kirkkonummen rotaryklubin yksi merkittävimmistä paikallisen toiminnan muodoista on vaihto-oppilastoiminta. Klubin tavoitteena on lähettää vuosittain vähintään yksi vaihto-oppilas Rotary Youth Exchange-ohjelman kautta johonkin toiseen maahan opiskelemaan kieltä ja kultuuria. Klubi tekee yhteistyötä vaihto-oppilastoiminassa Kanta-Espoon Rotaryklubin kanssa.

Stipendit

Kirkkonummella rotaryklubi lahjoittaa vuosittain stipendit jaettavaksi Kirkkonummen suomen- ja ruotsinkielisten lukioiden sekä ammattioppilaitos Omnian oppilaalle.

Rotary-paasi

Vuonna 2013 käynnistettiin jo pitkään suunnittelussa ollut projekti, jolla kansainvälinen rotarytoiminta voitaisiin tehdä näkyväksi myös Kirkkonummella. Kunnan kanssa päästiin sopimukseen rotary-veistoksen pystyttämisestä Kirkkolaakson puistoon. Paasi paljastettiin 18.10.2014. Vieraile paljastustilaisuudessa klikkaamalla tästä.

Suomen rotaryprojektit

Suomen rotaryorganisaatio on järjestänyt Itämeri-kampanjan Itämeren tilan parantamiseksi. Tämä on useamman vuoden projekti, jonka avulla pyritään tukemaan tietoisuuden kasvua Itämeren tilanteesta, ja samalla kerätään varoja Itämeren suojeluun.

Kansainväliset projektit

Kirkkonummen rotaryklubi on osallistunut kansainvälisen rotaryjärjestön End Polio Now -projektiin Rotarysäätiön kautta. Projektilla on autettu hävittämään polio-sairautena, ja tässä on päästy erittäin hyviin tuloksiin. Käytännössä ohjelman avulla on päästy tilanteeseen, jossa uusia poliotapauksia ei ole enää löydetty.

Shelter Box on toinen kansainvälinen ohjelma, jonka avulla Rotaryjärjestö tukee katastrofien uhreja toimittamalla väliaikaiseen majoitukseen tarkoitettuja telttoja tarvikkeineen, jotta katastrofialueilla saataisiin mahdollisimman monen perheen elämän laatua parannettua kunnon majoitteella sekä perustarvikkeilla. Voit tutustua Shelter Box -toimintaan täältä. Kirkkonummen klubi on hankkinut muutamia Shelter Boxeja katastrofiapuna. Jatkossa on tarkoitus esitellä toimintaa paikallisesti, ja kerätä hankkeelle tukea Kirkkonummen seudulta.

Shelter Box esillä Kirkkonummipäivillä 2016

Kirkkonummen klubi on mukana myös Shelter Box -projektissa, jota esiteltiin paikallisesti Kirkkonummipäivillä. Shelter Box on yksi Rotary Internationalin yhteistyöprojekteja, jonka avulla pyritään auttamaan luonnonkatastrofien kautta kotinsa menettäneitä perheitä, ja näin tekemään hyvää maailmassa.

Miten Shelter Box auttaa kotinsa menettänyttä perhettä?

Jokaisen suuren, vihreän ShelterBoxin sisältö räätälöidään katastrofin mukaan, mutta tyypillisesti Boxi sisältää:

• katastrofiteltta, johon mahtuu suurehkokin jopa 10-henkinen perhe tai ryhmä
  • peitot
  • vedenpitävät alustat
  • vedensäilytys ja -puhdistusvälineet
  • ruoanlaittovälineet
  • moskiittoverkot
  • aurinkolamput
  • perustyökalut
  • lasten aktiviteettipaketit
  • ja muita tärkeitä tarvikkeita.