Isäntäperhe

Suomeen tulevan oppilaan isäntäperheenä voi toimia kuka tahansa suomalainen perhe. Perheeltä edellytetään vain normaalia tasapainoista elämäntilannetta, kiinnostusta toimintaan ja aikaa olla ja huolehtia vaihto-oppilaan kaikinpuolisista toiveista ja tarpeista. Isäntäperheenä toimiminen tarjoaa perheelle tilaisuuden tutustua uuteen kulttuuriin, uuteen kieleen (vaikka suomea puhutaankin) ja tietysti uuteen ihmiseen ja hänen omaan perheeseensä. Usein nämä uudet suhteet kantavat pitkälle nuoren aikuisikään ja joskus koko loppuelämäksi tarjoten erinomaisia kontaktimahdollisuuksia, mikäli perhe itse matkustaa nuoren kotimaahan.

Isäntäperheen velvollisuutena on järjestää oppilaalle vain majoitus - mieluiten oma huone - ja ravinto. Isäntäperheenä toimiminen ei maksa mitään eikä siitä myöskään makseta korvausta.

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan isäntäperheenä, ota yhteys klubimme nuorisovaihtoasiamieheen, ja ilmoittaudu halukkaaksi. Hän ottaa sinuun yhteyttä ja voitte keskustella lähemmin isäntäperheenä toimimisesta.

Kun päätätte lähteä isäntäperheeksi, nuorisovaihtoasiamies ottaa yhteyttä hyvissä ajoin, ja kertoo asiasta vielä tarkemmin ennen oppilaan maahan tuloa. Saatte silloin kuvallisen informaatiopaketin tulevasta nuoresta ja klubi usein myös kouluttaa isäntäperheen uutta tilannetta varten.

Lisätietoja isäntäperheenä toimimisesta osoitteessa :http://rye.fi/