Kesävaihto

Kesävaihto-ohjelmassa Rotaryjärjestö tarjoaa nuorelle hyvän mahdollisuuden tutustua joko valtamerentakaiseen (USA, Meksiko, Kanada), eurooppalaiseen tai eteläafrikkalaiseen elämänmenoon turvallisesti kesälomansa aikana.

Tässä vaihtomuodossa suomalainen nuori viettää kuukauden ulkomaalaisessa kodissa ja palaa kotiinsa ulkomaalaisen isäntäperheen nuoren kanssa, joka vastaavasti jää vieraaksi perheeseen kuukauden ajaksi. Vaihto voi myös tapahtua siten, että ulkomainen oppilas tulee ensin Suomeen ja sitten oppilaat lähtevät yhdessä vaihtokohteeseen. Joissakin Euroopan maissa voi vaihtojakso olla lyhyempi, esim. Belgiassa vaihdon pituus on yleensä 2 viikkoa + 2 viikkoa.

Kesävaihdossakin Rotaryjärjestö järjestää luotettavan isäntäperheen, turvallisen matkan, koulutustilaisuudet ennen matkaa ja lyhyen orientoitumisvaiheen, nk. maaohjelman (USA, Kanada, Meksiko) New York Cityssä, ennen isäntäperheeseen sijoittumista. Maaohjelman lentomatka tehdään ryhmässä, kuten myös ohjattu ohjelma koulutuksineen New Yorkissa.

Kesävaihtoon haetaan lokakuun loppuun mennessä.